Asiantuntemusta vuodesta 1974

Keracomp Oy:ssä on pitkä kokemus saven, lasin, metallin tai muovin käsittelyyn tai jatkojalostukseen suunnitelluista uuneista ja laitteista. Keracomp Oy:n historia alkaa siitä, kun vuonna 1974 perustettiin Porvooseen yhtiö nimeltä Keramiikkakone Berglöf & Co. Yritys perustettiin valmistamaan uudentyyppisiä keramiikanpolttouuneja kouluille, oppilaitoksille ja pienille keramiikka-alan yrityksille. Perustajista Kai Berglöf toimii edelleen yrityksen johtajana. Keracomp Oy:n toimitilat Porvoossa ostettiin vuonna 1983.

Vuonna 1982 perustettiin toinen yhtiö, Finnkeramiikka Oy. Yhtiö ryhtyi tuomaan maahan ja markkinoimaan alan englantilaisen päämiehen, Potterycraft Ltd:in tuotteita. Näitä olivat mm. keramiikkasavet ym. materiaali, alan koneet ja työvälineet.

Vuonna 1989 Finnkeramiikka Oy:n kaikki toiminnot siirrettiin Keracontrol Oy:lle, joka oli vuonna 1982 perustettu valmistamaan ja markkinoimaan keramiikanpolttouunien säätöautomatiikkajärjestelmiä. Seuraavana vuonna 1990 Keracontrol Oy:n nimi muutettiin Keracomp Oy:ksi. Keramiikkakone Berglöf & Co.:n toiminta lopetettiin ja sen toimitilat vuokrattiin Keracomp Oy:lle.

Syksyllä 1999 eriytettiin tarvike- ja raaka-ainemyynti Keracomp Oy:llä edelleen jatkuvasta uuni- ja lämpötekniikkatuotannosta. Uusi yhtiö KeraPro Oy perustettiin A. Hurmeen ja Lux Oy:n kanssa. KeraPro Oy on siitä lähtien myynyt tarvikkeiden lisäksi myös Keracomp Oy:n valmistamia keramiikanpolttouuneja ja perusti vuonna 2007 Arcilin kanssa samaa toimintaa jatkavan Kerasil Oy:n.

Tänä päivänä Keracomp Oy:n toiminta on laaja-alaisimmillaan. Meiltä tilataan keramiikanpolttouunien lisäksi myös muunlaista lämpötekniikkaa sekä keramiikan tekoon liittyviä laitteita, mm. lasituskaappeja ja mankeleita. 2010-luvulla teollisuuden koeistuslinjojen ja lämpökäsittelyn prosessien laitteet ovat kattaneet merkittävän osan Keracomp Oy:n liikevaihdosta. Pitkän historian aikana osaamisemme on kasvanut monipuoliseksi ja tuotekehitys jatkuu koko ajan.